Ismerje meg az E-vitamin élettani szerepét

566
HOZZÁSZÓLÁS:

Egyike a legerélyesebb zsíroldékony antioxidánsnak. Tehát védelmet biztosít az oxigén szabadgyök formáinak agresszív hatásával szemben a lipidekből álló sejthártyában.e-vitamin-03

Milyen hatásai vannak?

Gátolja az ubikvinon oxidációját (ez egy fontos energia-anyagcsere anyagnak, az adenozintri foszfátnak a képződésében játszik jelentős szerepet), de gátolja az A-vitaminnak és a karotinnak az oxidációs tönkremenetelét is és a szeléntartalmú enzimekkel együtt azok antioxidáns hatását növeli.

Védi az esszenciális zsírsavakat a fragmentálódástól (feldarabolódástól), amelyet az agresszív szabadgyökök idéznek elő.

Hiánya állatfajoktól függően a terhesség megszakadását okozhatja, de előidézhet izomsorvadást, vagy agyban okozhat elváltozásokat, más állatfajban a máj sejtek pusztulását okozhatja.

Az a-tokoferol a legjellegzetesebb és antioxidánsként igen hatásos. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy a y-tokoferol bizonyos körülmények között (dohányzás) hatásosabb védelmet képes a szabadgyökökkel szemben nyújtani és ezt tartalmazzák a növényi eredetű táplálékaink, míg az a-tokoferol a kizárólagos anyag az E-vitamin-készítményekben.

Ha tehát valaki igen jelentős mennyiségű E-vitamint tartalmazó tablettát fogyaszt, fennáll annak veszélye, hogy a sok a-tokoferol kiszorítja a fontos élettani helyeiről a táplálékkal felvett y-tokoferolt.

Ezáltal az illető vitaminellátása akarata ellenére inkább romlik, nem javul. Ezért előnyben kell részesítenünk a természetes tokoferolforrásokat, amelyeket növényi ételeinkben találunk.

566
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]